Kartanonrannan nukketeatterimatineasta

Viime perjantaina Kartanonrannan koululla oli paikallisen kerhon esitysiltapäivä, jossa kerholaiset esittivät keksimiään näytelmiä vanhemmilleen ja perheilleen.

Näytelmät eivät olleet pitkiä, mutta sitäkin viehättävämpiä. Näyttelijöillä into oli kova, ja esitykset menivät oikein hienosti. Näytelmien päätteeksi läsnäolijat nautiskelivat seurustelun lomassa mehua ja keksiä.

Kuten vanhemmillekin tilaisuudessa kerroin, näytelmien kanssa työskentely on ollut kaikille osapuolille opettavaista, kun lapset saivat keksiä tarinat itse. Käsikirjoituksia muokattiin ja säädettiin moneen kertaan kun lapset huomasivat miten teatterin tekeminen eroaa leikkimisestä. Teatteria tehdessä hahmojen pitää jollain tavalla ilmaista yleisölle ketä he ovat ja mitä ovat tekemässä.

Aikamme näytelmiä työstettyämme koitti hetki pistää kutsut jakeluun kotopuoleen, ja viimeistellä näytelmät esityskuntoon.

Nyt kunnianhimoinen projektimme on saatu päätökseen, ja Kartanonrannan kerhossa pistetään mietintämyssy päähän kerhon loppukevään suunnittelua varten. Kenties varjoteatteria…?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s